Häromdagen gjorde jag värsta kalasfisken och lätt som en plätt var det -
(till en portion)
- 1 ganska så stor fiskfile, av vit typ. Jag använde barramundi som finns härnere men kan tänka mig att det blir gott med hoki, torsk eller alaska pollock också (fast alaska pollocken och hokin får man ju krydda rätt mycket, de smakar ju inte jättemycket).
- Några soltorkade tomater, kanske sex stycken.
- Fetaost, en riktigt god en.
- Creme Fraiche
- Kryddor, kryddor hela dan.
Efter tre veckor utan socker märkte jag att de soltorkade tomaterna var helt otroligt söta - något som jag aldrig tänkt på innan. Mina smaklökar börjar vänja sig av vid sockermatning hela tiden.
Kryddgräddskaffe,
Vilket låter lite mysko, men det är helt enkelt min dessert den här dagen. Jag blandade hälften mjölk hälften grädde i en liten kastrull och kryddade det med kanel, nejlikor och kardemumma. Vispade och värmde och blandade detta sedan med min espresso. Att det är så mycket grädde i gör att det blir krämigt och dessertigt och kryddorna gör att det känns som att dricka flytande pepparkakor, helt fantastiskt.
Over and out.
/Isabelle
Härligt att det går bra för dej med lchf-kosten, skulle vara kul med före och efter-bilder. kram Angela
ReplyDelete