Vi (Johanna och Isabelle) har av olika anledningar börjat med LCHF-kost (Low Carb, High Fat). Det innebär i princip att vi äter fett istället för kolhydrater, hur tokigt det nu än kan låta. Grejen med LCHF är att äta så att blodsockret hålls på en jämn nivå, utan att man hamnar i blodsockerdalar med hetsätande av socker och kolhydratrik mat som gör att blodsockret toppar innan det dalar lika djupt som innan och man känner sig hungrig igen. Att äta mat som är rik på fett och proteiner gör att blodsockret håller sig på en jämn nivå och mättnadskänslan håller i sig längre. Att fylla på med mer fett än innan kan låta märkligt för den som inte är van men fett gör att man blir mätt fort så att man inte äter lika mycket, och mättnaden sitter kvar längre.
Det innebär bland annat att sluta med ALLA lightprodukter och istället ersätta dem med ordentliga doningar. Grädde, fetmjölk, fullfettscreme fraiche, hela fadderullan. Enligt LCHF äter vi inte kolhydratrika tillbehör till måltiderna så det som helt enkelt slopas ur kosten är: pasta, ris, bröd, godis, glass, kakor, honung, potatis och andra livsmedel med hög kolhydrathalt. Helt enkelt är det att laga mat med mer fett och att äta måltiden utan tillbehör.
Blir det inte tråkigt? NEJ! Det är fantastiskt gott och spännande mat det här. Helt ärligt talat, hur mycket smakar pasta eller potatis egentligen? Det är ju i såsen all smak sitter, så hur mycket saknar man det egentligen?
Det här är våran nya receptblogg där vi delar med oss av våra recept och våra pepp till varandra och andra som kan tänkas vilja läsa. Vi har hållt på olika länge, Johanna i ett par månader och Isabelle i bara åtta dagar än så länge och det här är vårat gemensamma projekt för en hälsosam livsstilsförändring!
Yeay!
Johanna et Isabelle
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment