Wednesday, February 18, 2009

Snabblunch

Recept nummer 2 kommer från mig, Johanna och är ett "ta vad du har" recept! :)


Jag kom hem till mina föräldrar idag och de äter mycket bröd, pasta och potatis alltså precis det jag har valt att inte äta! Därför fick jag leta igenom skåp och kyl i jakt på något som kunde bli en snabb lunch till mig!

När jag åt pasta älskade jag att göra ost och skinksås, så när jag hittade färdigtärnad kassler i frysen visste jag direkt vad jag skulle hitta på! En matigare skinksås/gryta!
Visst är det smart att ha färdigtärnad kassler i frysen när man har ont om tid eller som i mitt fall är jättehungrig! Ska jag absolut införa i mitt eget hem.

Ingredienser:

  • Färdigtärnad kassler
  • Riven gratängost
  • En skvätt grädde
  • Rödlök, mindre bitar
  • Gul lök, större bitar
  • Smör att steka i
  • KRYDDOR! Jag använde mig av Basilika, vitlökspulver, svartpeppar och salt!

Stek kassler i mycket smör och krydda direkt. När kryddorna får hjälp av smöret så blir det en smakexplosion! Häll i löken och stek tills kasslern har fått färg och löken har blivit mjuk.

Häll i en skvätt grädde, ca 1 dl kanske, och riven ost så det blir krämigt. Smaka av och krydda mer om det behövs. Basilika brukar iaf jag alltid ta lite extra av!

Detta tog inte mer än högst 10 min. Jag var så hungrig så jag valde att inte ha något vid sidan av men jag tror att lättkokt broccoli skulle göra sig riktigt bra till! Om man saknar pastan så kan man ta och hyvla morot och zuccini med en potatisskalare och koka upp lite lätt. Det påminner om pasta. :)

Om du är väldigt kolhydratkänslig och undviker grönsaker så är den här lunchen väldigt bra! Man blir lagom mätt och det är jättegott! För som vi skrev i det första inlägget. Det är ju i såsen alla goda smaker finns, inte i pastan! ;)


Kassler

No comments:

Post a Comment