Wednesday, February 18, 2009

Första receptet!

Jag är Isabelle, som skriver första receptet. Jag bor just nu i Australien och äter LCHF-kost för att må bättre, både fysiskt och psykiskt.

Det är onsdag, vi hade inte så mycket tid men det blev en:

Enkel och snabb räk-curry!
Till två portioner behöver man (jag har inga direkta mängder här, men så mycket som behövs till två personer):
  • Räkor, kanske 200 gram
  • Färsk paprika
  • Zucchini
  • Röd eller gul lök
  • Frysta Wokgrönsaker
  • 1 burk kokosmjölk (eller jag använde Coconut Cream från Coles, 14,3 % fettinnehåll)
  • en halv lime
  • KRYDDOR
Bryn löken, i med räkorna och stek tills de är fina och rosa. I med de färska grönsakerna, paprikan och zucchinin som nu är skurna i lagom långa strimlor, lite sådär thai ni vet. Efter detta de frysta wokgrönsakerna, så att de tinar upp. Krydda så mycket du vill med vad du vill! Jag använde: chiliflingor, svartpeppar, örtsalt, Ras el Hanout och lite paprika. Stek det litegranna och tillsätt sedan kokosmjölken samt saft från en halv lime.

Låt det koka upp och sedan sjuda i några minuter innan det är klart att servera! Vi åt det utan sallad till just idag, men det passar bra med tomat, ruccola och vad man nu kan tänkas ha hemma. Jag tillsatte en klick creme fraiche (fullfett såklart, 34 %) för att öka fettinnehållet.

Som alltid när det gäller LCHF så njut av varje tugga, ät långsamt och känn efter när du är mätt. Överät inte.

No comments:

Post a Comment