Thursday, February 19, 2009

Och så köttbullarna.

400 gram av vardera fläsk- och nötfärs
  • 2 ägg
  • En skvätt grädde, både att ha i köttbullarna och att ha till såsen.
  • Ca 1,5 tsk dijonsenap med hela korn i
  • Riven eller hackad lök (jag använde rödlök)
  • Salt, peppar
Mosa ihop alltihop och forma små bollar. Stek dem i smör tills de är nästan genomstekta, lägg dem på en plåt och stek färdigt i ugnen, 5-10 minuter i ca 200 grader. Under tiden, stjälp i ytterligare en liten bit smör i stekpannan, späd med 1,5 dl vatten + mjölk, grädde och en halv köttbuljongtärning (ville använda kalvfond, men kunde inte hitta det härnere i Australien). Låt koka upp och sjud sedan en stund.

Min sås blev lite rinnig då jag inte vet hur jag ska få den att tjockna utan att reda den med mjöl eller potatismjöl eller maizena (vill inte använda nåt av dem i nuläget), men den blev god!















/ Isabelle

3 comments:

  1. Ey, har du börjar äta kött? Det låter iofs vettigt i kombination med LCHF-kost, annars skulle väl mest grädden återstå typ... Bara ni får i er tillräckligt med grönsaker och frukt! Hur ligger det till med det egentligen, en del av dem innehåller väl en del kolhydrater? Glad att du mår bättre!
    Puss, Roza

    ReplyDelete
  2. jag äter inte frukt just nu, men grönsaker. grönsaker innehåller lite kolhydrater i jämförelse med frukt, som mest har socker, så det håller jag mig borta från. de första veckorna nu äter jag verkligen så lite kolhydrater som möjligt, så jag limiterar intaget av grönsaker också, men äter det varje dag. och ja, jag har börjat äta kött. vet inte riktigt varför, det bara blev så. mina ideologiska femtonårsorsaker liksom tynade bort litegrann...kramkram isabelle

    ReplyDelete
  3. Om jag vill få såser att bli tjockare så brukar jag blanda i philadelphiaost eller riven ost. kanske inte funkar om man vill ha brunsås smaken?, men man kan ju testa! :) puss johanna

    ReplyDelete